daarennoessv
Layer 35
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Traditioner og fødselsdage

Fødselsdage

De fleste børn går meget op i deres fødselsdag, derfor skal dagen selvfølgelig fejres. Det sker enten sammen med hele børnehaven eller jeres barns gruppe, som I også er meget velkomne til at invitere hjem. Uanset hvad I vælger, sørger børnehaven for en gave, og børnene tegner tegninger til fødselaren.

Bedsteforældredag

Som forældre har I jeres daglige gang i børnehaven, knap så tit kigger bedsteforældrene forbi.

Derfor inviterer vi en gang om året den ældre generation på besøg. Her kan farmor, farfar, morfar og mormor få et lille indblik i livet i Vartov Børnehave, mens de nyder en kop kaffe eller te og et stykke kage.

Arrangementet starter klokken 14 og varer et par timer. Bedstedagen starter altid med en koncert i Vartov kirke, hvor alle børn synger hverdagens sange, for deres bedster.

Bondegårdstur

Der er så dejligt på landet, og den tilbagevendende bondesgårdstur er et samtaleemne både før og efter. I en hel dag nyder vi landlivets glæder, rider på heste, klapper dyrene og taler om, hvad vi kan bruge dem til.

Børnejazz

I Vartov Børnehave bruger vi byens mange tilbud, og en jazzfastival lige uden for hoveddøren kan vi under ingen omstændigheder modstå.

Derfor tager vi hvert år børnene med til børnejazz i Kongens Have, og det er både hyggeligt og lærerigt at høre andet musik, end det vi plejer.

Discofest

Der er diskokugle, popcorn, dans og musik, når vi gang på gang holder diskofest i børnehaven fredag eftermiddag.

Faktisk er det så stor en succes, at det er svært at få børnene hjem, når de skal hentes.

Påklædningen er selvfølgelig valgfri, men det er sket, at der er kommet gel i håret og den fine kjole eller skjorte i dagens anledning har fået lov til at komme med i børnehave.

Fastelavnsfest

Der bliver kreeret pynt og talt om kostumer i dagene op til den store tøndeslagningsfest, hvor små søde poder forvandles til indianere, Pippi, fine damer og Spiderman. Dagens højdepunkter er, når vi slår katten af tønden og efterfølgende spiser pølser.

Forældrekaffe

Cirka 4 gange om året inviterer vi til forældrekaffe, fordi vi ønsker at styrke den nære familiekontakt.

Her er der mulighed for at være flue på væggen, mens jeres barn leger med sine venner og at snakke med andre forældre over en kop kaffe eller te og et stykke kage.

Arrangementet starter klokken 14.30 og varer til børnehaven lukker.

Fællesspisning

Der snakkes, spises og hygges, når vi holder fællesspisning i juni. Hver familie medbringer drikkevarer og børnehaven sørger for aftensmaden ved en buffet i gårdhaven i Vartov.

Her er det muligt at smage på lidt af hvert, og mens børnene leger, har I god tid til at snakke med de øvrige forældre og personalet i børnehaven.

Førskoleforløb

Hvert år fra januar til juni har vi et skoleforløb med de børn, som skal starte i skole i august. På den måde ønsker vi at ruste børnene til den nye verden de snart skal være en del af.

Vi låner fritidshjemmet nede i stueetagen. Der arbejdes med former, farver, begreber, trafik samt små bundne opgaver.

Afslutningsvis tager vi på tredags koloni, her knyttes helt særlige bånd, når man er fælles om tre døgns oplevelser.

Gymnastiksal

Vi har et mangeårigt samarbejde med Den Classenske Legatskole. I vinterhalvåret låner vi deres gymnastiksal til rytmik.

Både børn og voksne har stor fornøjelse af legerummet og redskaberne, som udfordrer motorikken og den sociale kompetence hos børnene.

Besøgene sker i aldersopdelte grupper, hvor hatte-stopdans, forhindringsbaner og den store faldskærm styrker fællesskabsfølelsen, motorikken og ønsket om at hjælpe hinanden. Skolen er under renovering i det kommende år, så denne aktivitet henlægges til andre lokaler.

Gåture i byen

Vartov Børnehave ligger midt i en storby med gamle bygninger, spændende moderne arkitektur og historiske mindesmærker, og de mange ture på gader og stræder styrker børnens kendskab og viden til byen, dens historie og samtid.

Vi taler om det, vi kommer forbi og undrer os blandt andet over, at diamanter ikke kun sidder på fingrene, men også kan være så store, at de kan huse et helt bibliotek.

Hjemmedage

Det spændende og alsidige ugeprogram i Vartov Børnehave indeholder også hjemmedage, hvor børnene har mulighed for at lege med børnehavens legetøj, være kreative og benytte Tumlerummet, hvor puder, klatrevæg og madrasser indbyder til at bygge huler eller få pulsen op.

Hjemmedagene er et godt supplement til de mange udadvendte aktiviteter, som alle grupper har glæde af. Ofte har grupperne hjemmedage på forskellige tidspunkter, så der ikke er 45 børn hjemme ad gangen.

Jul i Vartov

December er fuld af traditioner. 1. december finder vi Nisse Peter frem. en lille fyr som altid har boet på sin stige i Vartov i julemåneden. Han har dog ind imellem været vidt omkring og har blandt andet været fundet på brandstationen, i Rundetårn, hos Fætter BR mm.

Hver formiddag samles vi alle og synger julens sange, tænder adventskrans, spiser pebernødder og flytter Nisse Peter et trin op ad stigen. Vi bager også julekager og laver konfekt til den årlige julefest, hvor forældre og søskende kommer på besøg. Og vi laver gaver, går i kirke samt spiser risengrød med nisseøl.

Legepladsture

Som en af få børnehaver har Vartov ikke sin egen legeplads. I gården har vi sandkasse og cykler, men vil vi vippe, gynge eller klatre, skal vi ud i byen. Derfor tager vi ofte flere gange om ugen på tur til en af legepladserne i nærområdet.

Tues legeplads, vores midlertidige legeplads på Søren Kierkegaards Plads betragter vi som vores egen. Her har vi vores eget badebassin om sommeren, vores eget toilet og vores egne sandting, men vi besøger også gerne andre, hvis vi har lyst til andre aktiviteter.

Grunden hvorpå den originaleTues legeplads lå er solgt til Real Dania. Her skal der i de næste 5 år bygges på deres nye hovedsæde (afslutning ultimo 2018). Der ligger dog den klausul på grunden, at der stadig skal være legeplads til de 3 Vartov institutioner samt den Classenske Legatskole. I byggeperioden får vi midlertidig legeplads på Kierkegårds plads ved Tøjhusmuseet.

Legetøjsdage

Sidste fredag i hver måned siger vi godmorgen til Dukke Lise, Bamselejse, riddere og playmobil figurer, som normalt ikke hører til i børnehaven. Legetøjsdagen betyder nemlig, at jeres barn må medbringe legetøj hjemmefra. Denne dag laver grupperne også på skift mad til hinanden.

Musikkonservatoriet

Vartov Børnehave er så heldige at have et tæt samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Vi har i mange år sendt små grupper afsted til konservatoriet, hvor de modtager undervisning af de studerende samt deres lærer.

Undervisningen er meget inspirerende samt af meget høj kvalitet. Børnene lærer nye sange og lege, og rigtig mange af dem er siden blevet en del af vores egen sangskat. Pt. forholder det sig sådan, at vores kontaktperson på DKMK er gået på efterløn, og vi venter spændt på hendes afløser

Ridebanen

Ridebanen på Christiansborg er et yndet udflugtsmål. De mange heste er populære at kigge på, og ofte kan vi se dem blive trænet.

Skovdage

Vi ønsker at styrke fællesskabet og det enkelte barns fortrolighed med naturen, derfor tager vi alle en dag hver måned af sted til Streyf, Dyrehaven eller Hareskoven for at møde naturens mangfoldighed.

Vi fisker, saver i væltede træstammer, bygger huler, samler blade og blomster og har utallige snakke om dyrene. Desværre møder vi dem ikke så tit, men vi håber stadig, at de en dag sidder og venter på os uden at lade sig skræmme af 45 små par gummistøvler.

Skov og Høstuger

Som bybørnehave ønsker vi at styrke børnenes fortrolighed med naturen. Vi tager på fælles skovtur fire uger om året (en uge i hver årstid). Vi iagttager, leger, udfordrer og undrer os over naturen og oplever en større forståelse for den. Alle sanser bruges når vi erobrer bl.a. Hareskoven.

Efterårsskovugen er vores høstuge. I fællesskab plukker vi af naturens rigdom; æbler hyldebær, brombær etc. Efterfølgende tilbereder vi de indsamlede frugter og spiser æblegrød, hyldesaft og marmelade. Høstugen afsluttes med høstfest i Dyrehaven, hvor vi kører i hestevogn og spiser frokost på Peter Liep.

Sommerfest

Sommerfesten i Vartov Børnehave holdes hvert år i slutningen af august eller i starten af september og er en af årets store begivenheder.

Stemningen er god og snakken går lystigt blandt alle voksne, mens hoppeborgen i gården bliver flittigt besøgt af de mange børn. Senere får alle også en lille gave i fiskedammen, og efter middagen er det tid til is og popcorn.

Teater

I Vartov Børnehave tilbyder vi børnene et bredt spektrum af aktiviteter, som fremmer deres udvikling og livsglæde. Den alsidige dagligdag bliver derfor også krydret med teaterture, hvor børnene med store øjne følger begivenhederne på scenen.

Vi er blandt andet flittige gæster i Det Lille Teater, hvor børnene oplever kvalitetsforestillinger som "Okker Gokker" og på Hovedbiblioteket, hvor vi hører koncerter og højtlæsning.

Zoo

København har Danmarks største zoologiske have, hvor vi er flittige gæster. Med madpakker og drikkedunke begiver vi os afsted og bruger dagen i selskab med de mange forskellige dyrearter.