Glemt log på?  

Tranehuset

Velkommen til Udflytterbørnehaven Tranehuset!

Dagens gang i Tranehuset

Velkommen til vores udflytterbørnehave Tranehuset, beliggende med opsamling i indre by. Hver dag kører vi med bus ud til vores spejderhytte i Hareskoven med 10.000 km2 grund, der danner ramme for en nærværende og tryg hverdag for børn.

Herunder er et udklip fra en typisk dag i Tranehuset:

Vi tegner og læser bog i opsamleren, inden vi går ud i bussen kl.8. Størstedelen af børnene bliver afleveret i busdøren. Vi sidder med en ven og snakker indtil en voksen griber mikrofonen og synger et par sange – alt fra Kim Larsen til sange om årstiden, andre er fjollesange eller børneklassikere - og fortæller desuden om dagens aktiviteter i Tranehuset.

Rådyr står bagerst på engen og spiser af busken, de springer væk ved lyden af 34 glade børnestemmer. Der er nogen der går på jagt efter forårstegn i haven, andre går i skov en med en voksen – skovbunden er dækket med hvide og gule farver, det vælter frem med vintergækker, erantis, krokus m.fl. Fuglene kvidrer og vi ser en spætte i gang med at slide endnu et næb op på et birketræ. Vi sanser os gennem Hareskoven, nyder fællesskabet og måske vi finder et dyreskelet eller en stor bakke at løbe op og ned ad. Nogle børn fægter med pinde, andre er optaget af dyrelivet i og omkring et væltet træ.

Vi får øje på små grønne knopper på grenene, tager nogle af dem med hjem og putter dem i vand og ser dem spire.

Natur og udeliv vil altid have en stor plads i Tranehuset og vi arbejder løbende med læreplanstemaerne og har i løbet af året udvidet fokusområder/temaer med baggrund/fokus på den gældende årstid.
Der er fokus på børneperspektiver, medbestemmelse, relationer, børnefællesskaber, tryghed, nærvær og omsorg. Og så fylder legen uendeligt meget i Tranehuset.  

Vi spiser vores hjemmebragte madpakker, holder gumletid og hører en højtlæsningshistorie.
Der ryddes løbende op i haven, grene, kviste og kæppe stables til bål og måske der er lavet en snobrødsdej i mellemtiden. Vi planter blomster i bedet, planter frø til spiring, nogle spiser den karse de har sået i petriskåle.

En voksen har sammen med børnene bygget en motorikbane af skovens materialer. Der skal både kravles under og hoppes over forhindringer, et af de ældste børn holder en 3-årig i hånden på balanceudfordringen.


Det er blevet tid til frugt, en voksen har sammen med børnene bagt boller og æbler, appelsiner og pærer er skåret i både. Og regner det, har vi bare regntøj på ?.

Dagen i Tranehuset går på hæld, taskerne skal pakkes, alle tager en busven i hånden og vi trasker afsted mod busholdepladsen.
Nogle falder i søvn på vejen hjem i bussen, nogle kigger ud af vinduet og nyder stilheden mens der snakkes med små stemmer. Vi lander i Løngangstræde og trætte børn bliver mødt af forældre med kys og kram. Vi siger tak for i dag og på gensyn i morgen.

Tranehusets Menu